Vis meny

Metochis kjøkken - med røtter i antikken

Facebook Twitter

349,00 kr


Redaktør/forfatter: Birte Simonsen, Eva Maagerø, Kari Grødum, Kari Wigstøl

ISBN: 9788283141634

Utgivelsesår: 2017

Målform/språk: Bokmål

Innbinding: Innbundet


Legg til i handlekurv


Med røtter i antikken

I den nye kokeboka fra Metochi har inspirasjonen vært de lange linjene i historien om middelhavsmat, spesielt på den greske øya Lesbos. Det grunnleggende prinsippet har vært å presentere retter fra det lokale greske kjøkken i dag som alle har ingredienser med røtter i antikken. I litteratur, mosaikker og annen kunst fra antikken omtales og avbildes oliven, salt og vann, fisk og sjømat, urter, korn, vin, grønnsaker og belgfrukter, kjøtt, fjærkre og egg, ost, frukt, bær, nøtter og honning. Og det er nettopp disse ingrediensene kapitlene i kokeboka er inndelt etter. Alle oppskriftene kommer fra kokkene på Metochi, og selv om oppskriftene er fra dagens kjøkken, har mange av rettene lange tradisjoner. Det er flest oppskrifter i kapitlene om frukt og grønnsaker, inkludert vegetarversjoner av mange av de velkjente greske rettene som moussaka, stifado og giouvetsi.

Knut Bry har tatt bildene, og alle er tatt spesielt til denne boka. Han har fanget lyset, fargene og stemningen på Metochi. Anders Hofgaard fra designstudioet NODE har gitt form til boka. Han har gått tilbake i tid og latt seg inspirere av antikkens manuskripter i valg av design.

Oppskriftene er ved Evdokia Kouni, Nelly Maragou og Medie Meyer.

Metochi studiesenter uia.no/metochi
Universitetet i Agder